(quiz) Întrebări pentru părinți despre educația financiară a copiilor de vârstă preșcolară. Cum îi învățăm să economisească

768
Foto: romedic.ro

În a patra ediție a proiectului „Preț în privat” de la primii bani și până la prima pensie facem totalurile de la subiectele discutate anterior cu psihologa Cezara Dileveschi. Vă amintim că am abordat așa subiecte precum învățatul copilul să-și câștige primii bani și cum să-i gestioneze.

În acest sens, echipa #diez v-a pregătit un quiz în care o să vă puteți verifica cunoștințele despre cum e corect să vorbim cu copiii noștri despre educația financiară.

Dacă sunteți curioși despre cum reporterii echipei #diez au câștigat primii lor bani, atunci vedeți acest articol.

De asemenea, vă recomandăm să vedeți și cum îi învățăm pe copii să-și câștige primii bani. Iar după ce le-am explicat acest lucru, vine timpul să-i învățăm cum să gestioneze banii câștigați.

Acest quiz pune punct pe seria de articole pe subiectul educației financiare destinate copiilor cu vârsta preșcolară și copiilor școlarității mici (cinci-10 ani).

De săptămâna viitoare, discutăm despre educația financiară la adolescenți: primul job, primul salariu și noi provocări în relația adolescentului cu bani, cu mai mulți bani.

De ce „Preț în privat”?

Trăim într-o societate în care discuția despre bani este tabuizată. Nu vorbim despre salarii, pe ce cheltuim banii, nu facem achiziții serioase în ziua de luni, pentru că vom fi cheltuitori toată săptămâna, nu avem cultura economiei și a planificării bugetului personal pe cel puțin o săptămână înainte. Ținem în taină operațiunile efectuate sau nu le discutăm cu alții de teama că vom fi deocheați. Educația financiară este un element important în cultivarea unui comportament rațional și conștient atunci când ne propunem să cheltuim leii noștri binemeritați. „Preț în privat” vine să aducă lumină în portofelele voastre și o relație sănătoasă cu propriii bani. Haideți să ieșim din privat și să vorbim deschis despre cum să gestionăm eficient banii noștri și despre cum să-i ajutăm pe alții să devină independenți financiar.

Echipa #diez lansează un proiect de educație financiară în care își propune să vină cu informații de calitate direct de la experți în domeniu: psihologi, economiști, juriști, profesori, dar și vom relata experiențe reale ale oamenilor de rând despre cum au reușit să-și dezvolte un întreg sistem de gestionare eficientă a banilor. Vom aborda toate vârstele și vom găsi soluții pentru a preveni problemele financiare cu care se pot confrunta elevii, studenții, familiile cu sau fără copii, celibatarii sau pensionarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente