Curtea Constituțională a suspendat deciziile privind demisia Domnicăi Manole și numirea în funcție a unui nou judecător

2020-07-29

Curtea Constituțională a suspendat două decizii care au fost votate astăzi în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre demisia din funcție a președintei CC, Domnica Manole, și numirea în funcție a noului judecător pe ex-procurorul sectorului Ciocana, Boris Lupașcu.

Decizia a fost publicată astăzi, 23 aprilie, pe site-ul Curții Constituționale. Conform documentului aprobat, prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Vedeți întreaga decizie mai jos.

Vă amintim că, azi, deputații din majoritatea parlamentară (PSRM și Partidul „ȘOR”) au votat câteva legi și hotărâri anti-constituționale ce țin de Curtea Constituțională. Este vorba despre „demisia” din funcție de judecătoare pe președinta CC, Domnica Manole, și numirea în funcție a noului judecător pe ex-procurorul sectorului Ciocana, Boris Lupașcu.

Tot azi, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care a atacat hotărârile votate de parlament.

După deciziile aprobate în parlament, astăzi, în fața Curții Constituționale s-au adunat mai multe persoane și au protestat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente