(video) Cum se comportă noua Dacia Sandero Stepway în testul elanului

Jurnaliștii de la km77 au publicat un nou reportaj video din seria celor în care se încearcă maşinile noi în aşa-numitul test al elanului. La probe a ajuns noua Dacia Sandero Stepway, model căruia i s-a testat capacitatea de a-şi schimba brusc direcţia de mers pentru a evita un obstacol apărut în cale pe neprins de veste.

În ciuda oscilației vizibile a corpului, spaniolii afirmă că noul hatchback este sigur şi previzibil, descurcându-se mult mai bine decât generația anterioară.

https://youtu.be/B9efgMHEoQg

Primele încercări de a trece pe coridorul de testare au fost efectuate la o viteză de 73 km/h. Suspensia excesiv de moale și garda la sol crescută au făcut ca al său corp să se legene și să alunece, dar la această viteză hatchback-ul a trecut testul fără să lovească niciun con. Se susține că mașina nu creează probleme șoferului și nu provoacă un sentiment de nesiguranță, ci reacționează la comenzi corect și previzibil.

În același timp, o creștere a vitezei până la 80 de km/h a dus la imposibilitatea de a trece complet testul: șoferul nu a putut niciodată să întoarcă maşina înapoi pe banda precedentă. Se presupune că acest lucru se datorează setărilor sistemului de stabilizare, care reacționează prea dur la alunecare. Reducerea vitezei la 78 km/h de asemenea nu a îmbunătățit rezultatele.

Cu toate acestea, specialiștii au lăudat setările șasiului noului hatchback, spunând că sunt mai bune decât ale modelul de generație anterioare, care a eșuat testul deja la o viteză de 72 km/h.

Pentru o comparație, noul Audi A3 Sportback, care a participat la teste similare mai devreme, a trecut coridorul doar la o viteză de 72 km/h fără să lovească niciun con.

https://youtu.be/LjgUO_WMLEM

Vezi neapărat:

(video) Test Drive: Noua Dacia Sandero Stepway – ce noutăți aduce?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/