Dodon se pregătește de campanie: Măsura populistă propusă de PSRM pentru anularea repetată a BAC-ului

Anticoruptie.md
23/04/2021
Facebook

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a propus PSRM-ului să înainteze un proiect de lege prin care examenele finale pentru elevi să fie anulate pe motiv că aceștia a trebuit să învețe online.

„Totodată, am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut)”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Din cauza pandemiei și a obstrucționării structurii anului școlar, examenele de BAC au fost anulate și toți elevii de clasele a 12-a au primit diplome de absolvire.

Cu toate acestea în anul școlar 2020-2021, învățământul din Republica Moldova s-a desfășurat totuși neîntrerupt, după șapte modele de funcționare pregătite de Ministerul Educației. Cel mai uzitat dintre acestea a fost cel al „învățământului de la distanță”, care presupunea în mare parte educație în sistem online.

Anticoruptie.md
23/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii