Maia Sandu convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate. UE și SUA avertizează asupra derapajelor Parlamentului de la Chișinău condus de Dodon

Madalin Necsutu
23/04/2021

Președintele Maia Sandu a convocat în regim de urgență Consiliul Suprem de Securitate de la ora 17.00. Subiectul ședinței este ”riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, ambasadele străine acredidate la Chișinău au început să aibă reacții. Ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko, a scris pe pagina sa de Facebook că „acțiunile de astăzi din Parlament împotriva Curții Constituționale, inclusiv încercarea de a schimba componența CC, reprezintă un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova și asupra independenței Curții Constituționale”.

La rândul său, Ambasada SUA la Chișinău a criticat deciziile de astăzi din Parlament.

„În plus, deși votul majorității Parlamentului pentru condamnarea Curții Constituționale nu este obligatoriu, această lipsă de respect pentru separarea puterilor este un semn îngrijorător pentru viitorul Moldovei. Instituțiile cu adevărat independente sunt un bastion împotriva derapajului democratic și Moldova nu ar trebui să se întoarcă într-un climat de frică și intimidare”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Madalin Necsutu
23/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii