fbpx

EMA, despre noul studiu privind vaccinul AstraZeneca: Beneficiile sunt mai mari decât riscurile

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a reiterat, vineri, după un nou studiu, că beneficiile vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca au crescut odată cu înaintarea în vârstă şi au continuat să depăşească riscurile, precum cazurile de cheaguri de sânge

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisia Europeană a cerut EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, în timp ce Danemarca a retras acest vaccin din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare,relatează AFP şi Reuters, citate de digi24.ro.

Studiul „a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta”, a declarat agenţia europeană într-un comunicat.

„Beneficiile Vaxzevria depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă”, a adăugat EMA.

Analiza realizată de un comitet al EMA a stabilit că reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeană de reglementare.

AstraZeneca şi Johnson&Johnson, două vaccinuri anti-COVID19 bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat recent că cheagurile de sânge ar trebui listate ca un efect secundar „foarte rar” al vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson împotriva COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button