/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Președinta a cerut PG să investigheze acțiunile de azi ale deputaților. Primele declarații după ședința CSS

missing
23 aprilie 2021, ora 18:56

Maia Sandu a făcut o serie de declarații după ce a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate, în urma evenimentelor azi când Parlamentul a votat o declarație privind uzurparea Curții Constituționale, a numit un nou magistrat la CC și și-a retras susținerea pentru Domnica Manole. Șefa statului a anunțat că a cerut Procuraturii generale să ancheteze cele întâmplate azi, din prisma tentaive de uzurpare de stat. De asemenea, președinta a cerut SIS să nu permită destabilizările.

„Ce s-a întâmplat azi e foarte grav. Este un atac fără precedent asupra ordinii constituționale”, a menționat Sandu.

Președinta țării a calificat revocarea din funcție a Domnicăi Manole drept ilegală și nulă.

„Parlamentul a făcut o tentativa neconstituțională de a numi alt judecător la Curtea Constitutională. Am solicitat de la MAI, Armata Națională, Inspectoratul de Patrulare să nu se lase prinși în astfel de acțiuni neconstituționale”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a făcut un apel la socialiști și cei de la Partidul Politic „Șor”, cărora le-a cerut să înceteze haosul.

„Strategia voastră de a arunca țara în haos trebuie oprită, suveranitatea aparține cetățenilor. Vreau sa accentuez că nu vom admite ca niște găști de criminali să submineze procesul democratic și să creeze haos în țară. Cetățenii sunt unicii care pot rezolva criza politică prin alegeri democratice”, a mai spus președinta Maia Sandu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram