/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Eurodeputat, după evenimentele politice de azi de la Chișinău: „Sancțiunile din partea instituțiilor europene vor fi inevitabile”

missing
23 aprilie 2021, ora 20:05

Sancțiunile din partea instituțiilor europene vor fi inevitabile dacă actuala majoritate parlamentară va continua să contribuie la deteriorarea standardelor democratice. Este reacția eurodeputatului român Segfried Mureșan la evenimentele politice de astăzi, de la Chișinău. Potrivit lui Mureșan, atacurile majorității legislative la componența Curții Constituționale reprezintă o abatere de la statul de drept și separarea puterilor în stat.

„Acestea sunt valori fundamentale europene, ele trebuie respectate întocmai și nu vor fi niciodată negociate de Uniunea Europeană”, a menționat europarlamentarul într-un mesaj pe Facebook.

Siegfried Mureșan a mai precizat că prin acțiunile de azi, actuala majoritate parlamentară a perdut încrederea patenerilor europeni.

„Colaborarea strânsă dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova depinde de buna funcționare a statului de drept și a principiilor democratice. Nu putem tolera astfel de abuzuri”, a mai spus Mureșan.

Eurodeputatul a făcut un apel la Parlamentul R. Moldova să revină la respectarea Constituției și regulilor democratice.

„Acțiunile recente ale majorității parlamentare sunt în mod cert împotriva intereselor cetățenilor care au votat la alegerile prezidențiale pentru o țară reformată, modernă, apropiată de Uniunea Europeană, cu instituții care să funcționeze în interesul oamenilor, nu o țară în care instituțiile fundamentale ale democrației sunt modelate după interesele politice și de partid”, a mai specificat Siegfried Mureșan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram