‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriMihail Croitoru a investit 7 milioane de lei în construcția serelor: „Vindem totul pe...

Mihail Croitoru a investit 7 milioane de lei în construcția serelor: „Vindem totul pe piața locală”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mihail Croitoru împreună cu soția sa Ludmila și copiii de aproape 30 de ani dezvoltă o afacere frumoasă la Anenii Noi.

Inițial, produceau legume în câmp deschis, însă, an de an întâmpinând tot mai multe dificultăți, au început construcția serelor pentru a-și proteja recolta.

Primele sere au avut o construcție simplă, pentru că resursele erau limitate, dar și informațiile la acest capitol deficiente.

Mihai Croitoru își dorea să dezvolte o afacere modernă, în care procesele să fie automatizate, astfel a plecat în unele dintre cele mai dezvoltate țări în producerea legumelor în spațiu protejat, iar de acolo „a adus inovațiile acasă”.

„Ne orientăm foarte mult spre o producere performantă, în care să intervenim în unele procese doar atunci când este nevoie. Avem instalat sistemul de fertigare. În plus, am instalat sistemul de ventilare automată a serelor, care este realizată o dată la câteva minute. De-a lungul anilor s-a confirmat un lucru: mai bine produci mai puțin, dar de calitate, decât mult și de calitate redusă. De aceea, avem mai multă grijă de plante, încercăm să le asigurăm permanent necesarul de nutriție și alte cerințe”.

Mihail Croitoru a apelat la ajutorul fermelor din zonă pentru a cumpăra de la acestea compost, îngrășământ eficient și sănătos.

În plus, utilizează capcane cu feromoni pentru a capta insecte cum ar fi tripșii sau musculița albă de seră. Pe an, reușește să realizeze 2 cicluri de producție.

„Plantele au nevoie de îngrijire permanent. În serele noastre miroase a roșii, castraveți sau ardei, un miros autentic, natural. Încercăm să utilizăm cât mai multe produse naturale pentru creșterea legumelor, să avem un produs de care să fim mândri. Am instalat plasa pentru a proteja legumele, realizăm încălzirea serelor pentru a livra pe piață cât mai curând. În acest mod, și consumatorii sunt mulțumiți”.

‹ adv ›

Familia Croitoru a reușit să stabilească parteneriate și cu supermarketurile din țară, astfel că în curând, la coacere, roșiile vor fi livrate acestora.

„Ne putem mândri cu unele dintre cele mai performante sere din țară, nu cred că mai sunt pe la noi. Per total, pe parcursul anilor de activitate am investit aproximativ 7 milioane de lei, accesând permanent credite, reinvestind banii obținuți din vânzări și apelând la programe avantajoase cum ar fi ADMA (fostul 2KR). Acum suntem în proces de construcție și a altor sere. La cererea existentă, nu reușim să producem suficient. Consumatorii noștri își doresc produse de calitate și merită tot ce-i mai bun”.

Planurile de viitor sunt foarte ambițioase, producătorul dorindu-și să implementeze și alte tehnologii moderne în producere, dar și să producă și alte culturi cum ar fi verdețurile.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›