miercuri, 27 martie, 2024
11.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeOzonteh: Să nu mai fim sub blazonul săpilor de lemn, prășitoarele mecanizate sunt soluția

Ozonteh: Să nu mai fim sub blazonul săpilor de lemn, prășitoarele mecanizate sunt soluția

Recomandate

În secolul în care tot mai mulți caută soluții pentru a înlocui brațele de muncă, o bună parte din fermierii autohtoni încă preferă să realizeze unele lucrări implicând muncitorii, chiar dacă acest lucru ar putea fi evitat.

Una dintre aceste lucrări este realizarea manuală a prășitului. În agricultura performantă, dar și, per general, în agricultură nu este justificată combaterea manuală a buruienilor.

Automatizarea prășitului este necesară, mai ales că realizarea manuală a lucrării este destul de anevoioasă și costisitoare.

„Mulți argumentează că în acest mod ocupă forța de muncă, adică pot să ofere muncitorilor o alternativă până când aceștia vor fi necesari pentru realizarea altor lucrări. Ocuparea muncitorilor prin realizarea prășitului nu este rațională. În oamenii respectivi trebuie cultivate valori. Mecanizarea lucrărilor și-a demonstrat eficiența. Mai mult, permite reducerea esențială a cheltuielilor. Astfel, acești bani ar putea fi direcționați pentru stimularea zilierilor în alt mod decât cel obișnuit”, explică Nicolae Cherdivară, directorul comercial al companiei Ozonteh.

În acest sens, prășitoarele mecanice sunt soluția. Prășitoarea hidraulică este cel mai vândut utilaj de acest fel la noi în țară. Costul acesteia este de circa 2 mii de euro, iar investiția se răscumpără foarte rapid.

Grapă cu discuri palpatoare – Kadioglu.

„După prășitoarea hidraulică, care a devenit foarte populară în rândul fermierilor, urmează și soluții mai ieftine, costul cărora este și de 1200 de euro. Pentru aceste utilaje sunt oferite subvenții, care acoperă aproximativ 25% din cheltuieli. Astfel, investind o sumă relativ mică de bani, lucrările pot fi realizate ușor, urmând ulterior și alte beneficii”.

Prășitoare Zanon, Italia.

„Timp de 7 ani de zile am selectat și testat cele mai bune soluții pentru mecanizarea și optimizarea lucrărilor. În plus, optând pentru prășitoarele mecanizate întreprinderile pot să-și argumenteze cheltuielile făcute, adică constituie și un avantaj din punct de vedere al contabilității, pentru că este posibilă contabilizarea cheltuielilor. Altfel, ignorând mecanismele financiare, avem doar de pierdut”.

Principiul de lucru al unei prășitori cu palpator:

Avantajele mecanizării prășitului:

  • este o lucrare ce poate fi contabilizată;
  • echipamentul se decontează din impozitul pe venit;
  • echipamentul poate fi subvenționat;
  • creditare cost zero;
  • costurile de achiziție, întreținere utilaj sunt decontabile.

Echipamente ce pot fi achitate cu doar 500 de lei pe lună

Costul lucrărilor de prășit este permanent în creștere, nu și în cazul realizării mecanizate a acestora. Termenul de răscumpărare a unei prășitori este de maxim 3 ani.

„Fermierii pot să achite utilajul în rate, să acopere o parte din cheltuieli datorită subvențiilor, să deconteze costurile, obținând valoare adăugată sporită”.

Prășitoarea hidraulică cu senzor și palpator este eficientă în combaterea buruienilor din plantațiile multianuale, nu permite vătămarea pomilor, însă distruge eficient buruienile.

Toată gama de freze și prășitori pentru vii și livezi, disponibilă pe acest link.

Forța de muncă poate fi și trebuie valorificată eficient

„Am comercializat peste o mie de prășitori pe teritoriul țării, având o abordare individuală pentru fiecare producător. Pe lângă acestea, furnizăm și alte soluții pentru reducerea costurilor de întreținere a livezilor și gestionarea eficientă a resurselor”.

Spre exemplu:

  • Stropitorile electrostatice care reduc costurile de realizare a tratamentelor cu până la 50%;
  • Utilajele pentru tocarea ramurilor sau realizarea semi-mecanizată a tăierilor au o serie de avantaje;
  • Achiziționarea cisternelor și rezervoarele pentru stocarea cisternei cumpărate la prețuri mici (cum ar fi practica din anul 2020) permit economii considerabile.

„Este de datoria noastră să importăm tehnologiile care produc valoare. Prețul de pe piață este influențat de mai mulți factori, noi însă, pentru a fi competitivi, trebuie să reducem costurile de producere. Invităm fermierii doritori să fie parte a schimbărilor ce merită a fi făcute, să opteze pentru soluții inteligente. În cadrul companiei noastre, aceștia pot alege echipamentul de care au nevoie și să-l achite în rate, să obțină subvenții. Utilajul se răscumpără în timpul exploatării, iar celelalte avantaje se vor simți ulterior”.

E rațional să mecanizăm ceea ce poate fi mecanizat pentru a reduce cheltuielile și a le direcționa spre îmbunătățirea activității întreprinderii și majorarea rentabilității.

Mai multe detalii pe tehnicaagricola.md, pagina de Facebook sau canalul de Youtube Ozonteh Strășeni.

Ozonteh
Ozontehhttp://www.TehnicaAgricola.md
Ozonteh Impex SRL Strășeni, str. Ștefan cel Mare 92/c Mob.: 0698 98 123 – Nicolae Mob.: 0698 98 987 – Ion E-mail : [email protected]

Citește și ›

Advertoriale