image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Dodon vrea alegeri parlamentare și prezidențiale în aceeași zi: Președintele Sandu trebuie trimis în istorie

Liderul PSRM susține că organizarea simultană a alegerilor parlamentare anticipate și a alegerilor prezidențiale anticipate ar fi ideală, menționând că „președintele Sandu trebuie trimis în istorie cât mai curând posibil, nu să aștepte 4 ani”. Declarațiile au fost făcute la postul de televiziunne „NTV Moldova”, controlată de către PSRM.

Igor Dodon spune că în prezent Moldova se află între doi actori geopolitici, România și Ucraina, care vizează ferm confruntarea cu Rusia și că Maia Sandu ar fi implicată în acest conflict.

În timp ce am fost președinte și atâta timp cât acest parlament există, nu permitem Moldovei să devină parte a agendei Occidentului împotriva Rusiei. Dar sarcina Occidentului rămâne de a reduce influența Rusiei în regiune. În acest scop, anul trecut, Occidentul a obținut ca Maia Sandu să fie aleasă în funcția de președinte, iar acum scopul este de a prelua controlul asupra Parlamentului și Guvernului. Sarcina noastră este să prevenim acest lucru. Nu vreau ca Moldova să participe la bătălii geopolitice”, a spus el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: