image
Sursa foto: jurnal.md

Încă 68 de mil. de lei vor fi alocate din bugetul de stat pentru Arena Națională: „Obiectul urma să fie deschis în mai 2020”

Încă 67,7 milioane de lei urmează să fie alocate pentru majorarea capitalului social al Arenei Naționale. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost inițiat de Ministerul Finanțelor, la la solicitarea Agenției Proprietății Publice.

Proiectul stabilește excepția cu privire la intrarea în vigoare a hotărârii la data publicării.

„Regimul de urgență se datorează faptului că, potrivit prevederilor contractuale obiectul (Arena Națională) urma să fie deschisă la data de 1 mai 2020. Astfel, având în vedere că există deja o întârziere referitor la darea în exploatare al complexului, propunem intrarea în vigoare a proiectului la data publicării în Monitorul Oficial”, se spune în proiect.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro. Ulterior fostul Guvern Filip a majorat investiția cu peste 1 milion 529 de mii de euro.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. De precizat că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.

Precizăm că Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal în cazul Arenei Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: