Sondaj IRI: Cum ar arăta Parlamentul, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, fotoliile din legislativ ar putea fi ocupate de reprezentanții a cinci partide. Este vorba despre PAS, PSRM, Partidul Nostru, Partidul Șor și Platforma DA. Cel puțin asta se arată în cadrul unui sondaj realizat de către Institul Republica Internațional.

Foto: UNIMEDIA

33 % au votat pentru Partidul PAS (Grosu), 19 la sută au fost pentru PSRM (Dodon), Partidul Nostru (Usatîi) a acumulat 6 %, iar pentru Platforma DA și Partidul Șor au fost 5 % din alegători.


La aceeași întrebare, în cadrul sondajului au fost intervievați și 575 de persoane din municipiul Chișinău. Din nou cei mai mulți participanți la sondaj au votat pentru Partidul PAS, 34%. Pe locul doi se poziționează PSRM cu 21%, pentru Partidul Nostru, au fost 4%.


Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei, cu excepția Transnistriei, în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și ceda fixă.

Eșantionul, inclusiv un supraeșantion pentru Chișinău, constă din n=2,001 rezidenți permanenți din Moldova cu vârsta de peste 18 ani și cu drept de vot, fiind reprezentativ pentru populația generală reieșind din criteriile de vârstă, sex, regiune și mărimea localității.

Cadrul de eșantionare: Banca de date statistice Moldova. Ponderare: datele au fost ponderate per proprietar al numărului de telefon, grup de vârstă, sex și tipul localității, utilizând cele mai recente cifre privind populația ale Biroului Național de Statistică. Pentru analiză la nivel național, în cazul supraeșantionului Chișinău a fost ponderat pentru situația în raport cu nivelul național.


Pub