Igor Dodon: Au fost la mine ambasadori străini și mi-au propus să iau o pauză în viața politică, după prezidențiale. Iată scopul lor

Fostul șef de stat, Igor Dodon susține că în Președinție ar fi angajați „zeci de consilieri străini, care dictează agenda zilnică a șefei statului”. Asta s-ar face pentru „a alinia Republica Moldova în lupta împotriva influenței Federației Ruse în regiune, alături de Ucraina și România”, a declarat liderul socialist, la Glavnîi Vopros de la NTV.

Foto: UNIMEDIA

„Occidentul vrea să micșoreze influența Rusiei în regiune. Cum se poate de realizat asta? Să distrugă partidele care promovează cu Rusia o relație strategică. Au dorit să aibă un președinte pro-occidental, astfel încât Moldova să se alinieze Ucrainei și României în această luptă împotriva influenței ruse.

Scopul nostru este să nu permitem acest lucru, pentru că noi nu ne dorim ca Moldova să participe în diferite bătălii geopolitice.

Iată de ce ei doresc să distrugă Partidul Socialiștilor, iar acest lucru încearcă să-l facă prin scoaterea din joc a liderului.

Au fost ambasadori străini la mine, după prezidențiale și îmi spuneau, Igor Nikolaievici luați o pauză de 4-5 ani. Le-am spus că acest lucru îl va decide echipa. 

Apoi, au lansat diferite zvonuri, ba despre neînțelegeri în partid, ba despre nu mai știu ce. Nimic nu este adevărat și toate acestea se fac pentru a slăbi PSRM în această luptă geopolitică”, a declarat Igor Dodon.

Președinția nu a comentat, deocamdată, aceste declarații.


Pub