Un bărbat din Ștefan Vodă a murit după ce a fost lovit cu bâta în cap. Suspectul a fost anterior condamnat

Un bărbat din Ștefan Vodă, în vârstă de 53 de ani, a murit după ce a fost lovit cu o scândură în cap. Crima s-a produs ieri, 21 aprilie, în localitatea Talmaza din raionul Ștefan Vodă. 

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ofițerei de presă a IP Ștefan Vodă, Olesea Gherman, oamenii legii au fost alertați ieri, în jurul orei 19:51 precum că a fost depistat cadavru unui bărbat în vârstă de 53 ani, cu semne de moarte violentă, sub formă de traumă deschisă a craniului. 

Astfel în urma deplasării la fața locului a grupului operativ și a conducerii IP Ștefan Vodă, s-a constatat că la 21.04.2021, orele 13:00, un bărbat de 38 ani, locuitor al satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă, aflându-se la domiciliul victimei, în urma unei neînțelegeri, i-a aplicat multiple lovituri cu o bâtă din lemn în regiunea capului, în rezultatul leziunilor bărbatul de 53 ani a decedat la fața locului.

Astfel de către medicul legist al raionului Ștefan Vodă, a fost constatat că decesul, a survenit în rezultatul traumei cranio-cerebrale deschise, care a fost produsă prin acțiunea traumatică a unui corp dur.

În urma audierii persoanei bănuite, (anterior condamnat conform art. 145 CP) s-a stabilit că pe 21 aprilie, aproximativ la ora 08:00, acesta, se deplasa pe strada centrală din sat, în apropierea domiciliului victimei, care l-a rugat, ca să-l ajute la plantat cartofii în grădină, a acceptat.

După ce au finisat aproximativ către orele 12:00, ambii și încă doi consăteni s-au așezat la masă și au servit o sticlă de trei litri cu vin. Ulterior între ei doi s-a iscat o ceartă și anume, bărbatul de 53 ani la numit cu cuvinte necenzurate pe cel de 38 ani.

Gospodarul casei a luat un cuțit de pe masă și a înfipt cu el pe cel de 38 ani în regiunea cotului, ultimul dorind să se apere a luat de jos un obiect din lemn și i-a aplicat câteva lovituri în regiunea capului bărbatului de 53 ani, după ce la lăsat jos la podea în odaia unde la maltratat și ieșind din casa ultimului a plecat spre domiciliul său.

Pe cazul dat a fost pornită cauza penală intentată conform art. 145 alin. (2)lit. J Cod penal al Republicii Moldova. Bărbatul în vârstă de 38 ani, și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii date și la momentul actual este reținut conform art. 166 CPP.


Pub