Sondaj IRI: Andrei Năstase revine în top 3 la capitolul încredere în politicieni

Președinta Maia Sandu se bucură de cea mai multă încredere din partea cetățenilor, potrivit unui sondaj realizat de Institul Internațional Republican. În topul încrederii se regăsesc și liderul PSRM, Igor Dodon, Andrei Năstase, primarul de la Bălți, Renato Usatîi, dar și Ilan Șor. 

Foto: UNIMEDIA

Respondenților li s-a permis să ofere trei răspunsuri spontane, în grafic au fost incluse numele menționate de cel puțin 2 % din respondenți la nivel național.

Potrivit sondajului cinci politicieni și persoane publice care dețin la nivel național cel mai înalt nivel de încredere din partea respondenților sunt: președinta țării, Maia Sandu cu (41) % din cetățeni, liderul PSRM, Igor Dodon, s-a clasat pe locul 2 cu (19) %. Al treilea în topul încrederii apare Andrei Năstase, cu (12%), urmat de Renato Usatîi care a acumulat (11%) și Ilan Șor (4 %).

La sfârșitul clasamentului sunt: Ion Chicu, Ion Ceban, Dorin Chirtoacă, Zinaida Greceanîi, cu câte (3%) și Igor Grosu cu (2%). 

Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei, cu excepția Transnistriei, în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și ceda fixă.


Pub