Deputații au votat, în prima lectură, proiectul prin care persoanele imobilizate la pat să fie scutite de plata pentru ascensor

Persoanele cu dizabilități locomotorii imobilizate la pat ar putea fi scutite de plățile pentru întreținerea ascensoarelor și energia electrică utilizată pentru funcționarea acestora. Deputații au votat astăzi, 22 aprilie, pentru modificarea Legii cu privire la locuințe, în prima lectură.

Foto: realitatea.md

Autorul inițiativei legislative este membrul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dan Perciun. Deputatul argumentează că proiectul va oferi persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor imobilizate la pat dreptul de a beneficia de scutiri pentru serviciile pe care nu le pot utiliza.

În anul 2020, în Republica Moldova numărul total al persoanelor cu dizabilități locomotorii a constituit 15499 de oameni, iar o parte dintre aceștia sunt imobilizați, ceea ce face imposibilă deplasarea sau transportarea lor, se arată în nota informativă la proiect.

Costurile pentru achitarea serviciilor de ascensor pentru o persoană în municipiul Chișinău constituie circa 12 lei lunar.

PROIECTUL urmează a fi aprobat în cea de-a doua lectură.


Pub