Ultima oră! Gheorghe Cavcaliuc, bănuit în dosarul „zelionka”: Liderul PACE, audiat astăzi de procurori

Președintele Partidului Acasă Construim Europa s-a prezentat, astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor din raionului Sîngerei, unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina”, spun procurorii.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, spune că este o „decizie asumată” a PACE, acțiunea colegilor săi din partid de a stropi cu verde de briliant pe șeful CES Sîngerei, care s-a vaccinat împotriva Covid-19. În semn de protest față de cei„care fac abuz de funcții”, Cavcaliuc susține că și alți funcționari riscă să pățească la fel.

Liderii Platformei DA au reacționat dur după ce membrul formațiunii, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost murdărit cu verde de briliant de către membri ai Partidului Acasă Construim Europa, în plină stradă, acuzându-l că „s-a vaccinat anti-Covid fără rând”. „Pentru ce am luptat toți acești ani? Ca să revină penalii? Uitați-vă ce fac din oameni!”, a scris deputata Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook. „Hienele!”, a comentat și președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Cu o reacția a ieșit și deputata Arina Spătaru, care e din Bălți, acolo unde s-a întâmplat incidentul.

Inspectoratul de Poliție Sîngerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului Acasă Construim Europa, liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc.

Primele declarații ale lui Tutunaru au fost făcute pentru UNIMEDIA: „Văd umbre. E fiul nănașilor, nu am avut divergențe... Este un atac politic, nu-i de vaccin”.


Pub