Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova propun scutirea pensionarilor și a copiilor de până la 7 ani de la plata utilizării liftului

Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova propun scutirea pensionarilor și a copiilor de până la 7 ani de la plata utilizării liftului. Propunerea a fost făcută de deputatul Violeta Ivanov, în cadrul ședinței Parlamentului. Aceasta a propus completarea proiectului de modificare a Legii cu privire la locuințe, votat astăzi de Parlament în primă lectură, care prevedea scutirea persoanelor cu deficiențe locomotorii imobilizate la pat de la plata utilizării ascensorului.

Foto: UNIMEDIA

„Credem că e necesar să fie completată aceasta lege cu mai multe amendamente. Propunem să fie incluse în lista persoanelor care vor fi scutite de la plata utilizării liftului și pensionarii. De asemenea, în acest moment sunt scutiți de la plată copii de până la trei ani, însă copilul de patru ani nu merge singur cu liftul, oricum merge cu părinții. De aeea propunem să introducem și copii de până la 5 sau 7 ani, deoarece ei singuri nu folosesc liftul”, a declarat Violeta Ivanov.

Amendamentele respective au fost deja înregistrate la Parlament și urmează să fie examinate la una dintre următoarele ședințe.


Pub