(doc) Curtea Constituțională a anunțat când va examina sesizările privind starea de urgență

Curtea Constituțională anunță că miercuri, 28 aprilie 2021, va examina sesizările depuse de liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu și deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Veronica Rosca, privind declararea stării de urgenţă.

Foto: UNIMEDIA

„Curtea Constituțională anunță că miercuri, 28 aprilie 2021, cu începere de la ora 13:00, va avea loc ședința Curții Constituționale referitoare la sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021)”, au anunțat reprezentanții CC.

După pronunțarea hotărârii, Președintele Curții, doamna Domnica Manole va susține un briefing. 

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională, privind hotărârea prin care s-a instituit starea de urgență în R. Moldova timp de două luni. El susține că această decizie este ilegală și neconstituțională, iar un Guvern interimar nu este în drept să facă acest lucru.

„Instituirea stării de urgență este ilegală și neconstituțională. Politicul moldovenesc are o mare meteahnă și anume de a-și ajusta constituția după necesități. Suntem parte la o mare șmecherie a actualei guvernări Dodon-Șor. Guvernul în situația în care se află nu putea propune Parlamentului instituirea stării de urgență, iar Parlamentul nu putea iniția acest proiect de lege prin care s-a votat instituirea stării de urgență și a prevederilor normelor”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul unui briefing de presă.

Pe 9 aprilie, deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Veronica Rosca, au sesizat Curtea Constituțională în ceea ce privește declararea stării de urgență. Sergiu Litvinenco susține că „ la declararea stării de urgență s-a încălcat procedura prescrisă de legea specială.”

81a_2021.04.07 by UNIMEDIA on Scribd



82a_2021.04.09 by UNIMEDIA on Scribd



Pub