Maia Sandu a primit în dar un tablou cu chipul său: „Este inspirat din viața și activitatea președintei”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu l-a primit astăzi în vizită pe Sergiu Țopa, paramedic și artist grafic, care i-a prezentat Maiei Sandu creația sa - un tablou inspirat din viața și activitatea președintei.

Foto: presedintie.md

„Președinta i-a mulțumit domnului Țopa pentru munca sa în calitate de paramedic, dar și pentru atenția și aprecierea din creațiile acestuia. Tabloul semnat de Sergiu Țopa va fi înscris în lista cadourilor primite de instituție și va fi expus în biblioteca prezidențială” au menționat reprezentanții Președinției.

Tot astăzi, a fost inaugurată expoziția lucrărilor maestrului Vladimir Palamarciuc, pictor și artist grafic moldovean cunoscut și îndrăgit. Lucrările maestrului sunt expuse la primele etaje ale clădirii administrației prezidențiale și vor putea fi admirate de vizitatorii și oaspeții Președinției, angajații instituției.


Expoziția de artă la Președinție va funcționa pe bază permanentă, iar autorii și lucrările vor fi înlocuiți odată la trei luni.
„Ne propunem astfel să dăm un semnal de respect pentru cultură și de sprijin pentru creatorii de artă din țara noastră. Sper ca, după ce învingem pandemia, instituția să deschidă ușile tuturor doritorilor pentru vizitarea expoziției”, se arată într-o postare. 


Pub