Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ilie Pîrvan

Ştiri / Economic

22 Apr. 2021 / 16:24

În Republica Moldova va fi implementat un program de politici prietenoase familiilor la locul de muncă

Peste 5.000 de persoane angajate în cadrul a cinci companii private din ţara noastră vor beneficia de politici de muncă mai prietenoase. Datorită unui acord de colaborare între Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi cinci instituţii private, vor fi dezvoltate politici prietenoase familiilor la locul de muncă şi de promovare a egalităţii de gen, transmite Radio Moldova Actualităţi.

„Acest program este implementat în Republica Moldova şi de asemenea în Balcanii de Vest. El îşi propune să susţină angajaţii în ceea ce priveşte viaţa de familie şi condiţiile de muncă. Femei şi bărbaţi vor beneficia de un mediu mai sensibil pe dimensiunea de gen şi astfel vor avea posibilitate să combine viaţa de familie cu cea profesională”, a menţionat în cadrul evenimentului de lansare a proiectului reprezentanta rezidentă a UNFPA în Moldova, Nigina Abaszada.

Potrivit oficialei, acest lucru are o importanţă şi mai mare pentru părinţii cu copii mici.

„Acest suport pentru familie este o modalitate de a crea incluziune, de a crea un mediu de muncă mai sustenabil şi va duce la un nivel mai înalt de atractivitate, la un nivel mai mare de recrutare a angajaţilor, dar şi va spori competitivitatea companiei”, a adăugat reprezentanta UNFPA.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Sergiu Harea, a menţionat că este important dialogul între sectorul public şi privat pentru a crea condiţii optime de muncă şi a susţine creşterea economică a ţării.

„Aceste politici orientate spre familie, spre egalitate de gen creează comoditate pentru toţi noi, pentru a avea oportunităţi mai bune, pentru a avea un mediu corespunzător competitivităţii la care este supusă o companie.

„Împreună vom elabora anumite propuneri de modificare a politicilor în acest domeniu”, a menţionat Sergiu Harea.

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

Comentarii