21:38:24 16.04.2024
Stiri

VOTAT // Lista localităților din R. Moldova care beneficiază de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale

Actualitate 22.04.2021 16:13 Vizualizări1529 Autor: Ziarul National
VOTAT // Lista localităților din R. Moldova care beneficiază de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale


Locuitorii a 21 de sate din R. Moldova vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale.

Parlamentul a extins lista celor șapte localități di Dubăsari și Căușeni cu încă încă 14 sate din raioanele Căușeni și Anenii Noi.

Astfel, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de populația unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi, aprobat astăzi de Parlament, prevede că de compensare vor beneficia și locuitorii din Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei, Leuntea și Grădinița din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hârbovăt, Calfa, Roșcani, Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia și Telița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, proiectul revizuiește volumul de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost modificat timp de aproape doi ani.

Până în prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale au beneficiat locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta din raionul Dubăsari, dar și ai satului Copanca din raionul Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Menționăm că legislația a fost modificată în baza solicitărilor din partea administrației și populației din localitățile care se află în Zona de Securitate și reprezintă o modalitate de susținere de către Guvern a tuturor familiilor care sunt intimidate de către așa-numitele autorități separatiste din Transnistria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md