(video) Are cel mai puternic motor din istorie! Ferrari anunţă un nou supercar şi îl arată în primele imagini

Compania Ferrari a decis să organizeze deja avanpremiere pentru a stârni şi mai mult interesul publicului? Din câte se pare – da, pentru că a făcut publice primele imagini şi detalii despre un nou model de top.

Denumirea şi specificațiile-i tehnice vor fi dezvăluite în ziua de 5 mai 2021!

La momentul de faţă cunoaştem că este o versiune specială şi limitată a lui Ferrari 812 Superfast, model cu care am reuşit să avem o întâlnire exclusivă la Chişinău, aşa cum predecesorul său Ferrari F12berlinetta a avut-o pe cea numită F12tdf. Acesta are o caroserie modificată, cu un bodykit mai agresiv şi mai multe prize de aer.

Sub capotă are un motor V12 natural aspirat care generează 830 de CP şi se poate roti cu 9.500 rpm, făcându-l cel mai puternic propulsor din toată istoria Ferrari, instalat pe vreun automobil stradal. Un actual 812 Superfast oferă 800 de CP dintr-un benzinar V12 de 6.5 litri.

Utilizarea materialelor de ultimă generație, reproiectarea multora dintre componentele cheie ale motorului, un nou mecanism de sincronizare a supapelor și un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament sunt doar câteva dintre soluțiile tehnice care permit celor mai nobile motoare Ferrari să livreze niveluri de performanță fără precedent în segmentul V12.

Puterea pură, dar brutală dezlănțuită de grupul motopropulsor, este asociată cu soluţii care să asigure că performanța poate fi exploatată pe deplin și pentru a garanta distracția maximă la volan. Cea mai distinctivă dintre aceste soluții este adoptarea direcției independente pe toate cele patru roți!

O altă realizare inginerească demnă de remarcat este activitatea de dezvoltare întreprinsă pentru a reduce greutatea totală a mașinii în comparație cu un 812 Superfast obişnuit. Acest lucru a fost realizat în special prin utilizarea pe scară largă a fibrei de carbon, atât la exterior, cât și în cabină.

În cele din urmă, noul model marchează premiera versiunii 7.0 a renumitului sistem Side Slip Control.

Unul dintre cele mai izbitoare aspecte ale acestui nou model este modul în care cercetarea aerodinamică aprofundată a modificat liniile mașinii. Lucrând în strânsă sinergie cu Ferrari Styling Centre, specialiștii în aerodinamică au adoptat soluții extreme în ceea ce priveşte formele, oferind profiluri fără precedent pentru o mașină stradală.

Reproiectarea aerodinamică a întregii mașini a avut ca scop maximizarea nivelurilor de forță de apăsare: de la noile prize de aer din față, difuzorul din spate și configurația gazelor de eșapament până la designul brevetat al ecranului din spate – care găzduiește acum generatoare vortex – fiecare modificare este o expresie fidelă a credinței de bază a Ferrari că forma trebuie să urmeze întotdeauna funcția.

Din punct de vedere al designului, această nouă serie specială are o personalitate puternică, care o diferențiază semnificativ de un 812 Superfast pe care se bazează: acest lucru a fost realizat prin alegerea unor teme stilistice care sporesc și mai mult designul arhitectural și dinamismul, împingându-și vocația sportivă la noi extreme.

Un exemplu în acest sens este decizia de a înlocui ecranul din spate din sticlă cu o structură din aluminiu dintr-o singură bucată. Generatoarele vortex pe care le include sporesc eficiența aerodinamică a mașinii, dar soluția de proiectare aleasă, care este complet integrată cu acoperișul, creează simultan un efect de coloană vertebrală care subliniază formele sculpturale ale mașinii.

Împreună cu lama din fibră de carbon care traversează capota, acest motiv schimbă percepția generală a volumelor mașinii: capota pare mai scurtă, subliniind lățimea coupeului, iar coada are acum un aspect mai puternic, mai rapid, făcând-o astfel să pară mai compactă și mai asemănătoare concurenței, în ciuda faptului că împărtășește silueta, proporțiile și echilibrul formal al lui 812 Superfast.

Chiar și spoilerul din spate arată acum mai impunător: este mai mare, dar tratamentul specific de proiectare utilizat face, de asemenea, coada să pară foarte largă, aproape orizontală.

Arhitectura interioară o reflectă foarte mult pe cea a modelului 812 Superfast, păstrând interfețele și volumele panoului principal de bord și ușă. Împreună cu alte elemente ale interiorului, panoul ușii a fost reproiectat pentru a reduce greutatea și, combinat cu introducerea temei H-gate pe tunelul central, acest lucru conferă cabinei de pilotaj o imagine mai sportivă, mai modernă, care reflectă spiritul de curse al mașinii.

Noul Ferrari s-ar putea numi 812 VS (de la Versione Speciale), ori GTO, după cum se zvoneşte.

https://www.youtube.com/watch?v=ZeCH2VA3aRs

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/