(video) Auto Shanghai 2021: Huawei anunţă că începe să vândă maşini în magazinele cu produse electronice

Compania Huawei, celebrul producător chinez de smartphone-uri şi nu numai, a venit la Salonul Auto Internaţional de la Shanghai pentru a anunţa că începe să vândă şi maşini în magazinele sale flagship din China. Însă primul automobil nu este chiar marca Huawei sută la sută.

Primul partener în acest sens i-a devenit puțin cunoscuta companie chineză SERES (anterior numită SF Motors), deținută de concernul Sokon Industry Group. În urmă cu doi ani, aceasta a anunţat cu voce tare despre lansarea producției de mașini la o fabrică din Chongqing, dar de atunci practic nu a mai apărut în mass-media. Vânzările reale au început abia în august 2020 și de atunci au fost vândute doar aproximativ 1.000 de unităţi a modelului SF5.

Acum, cu sprijinul Huawei, acest model a fost “relansat”. Oficial, acest SUV se numește SERES Huawei Smart Selection SF5, deși emblemele originale SERES au fost păstrate pe corp. Mașinile au apărut deja în anumite magazine ale companiei, precum și pe propria sa platformă online Vmall.

Fondată în 2016, SERES este una dintre primele mărci din China care stăpânește tehnologia de propulsie electrică cu autonomie extinsă și tehnologiile de vârf aferente, precum și un sistem de control al bateriei all-in-one. SERES are acum active peste 1.000 de brevete și aplicații tehnologice.

În plus, SERES are o capacitate de producție de model matur și capabilități de integrare a lanțului de aprovizionare. Construită pe baza standardului Industry 4.0, fabrica sa din Chongqing este echipată cu monitorizare online a întregului proces de producție și deține peste 1.000 de roboți inteligenți, cu automatizare 100% în procedurile cheie de producție.

Caracteristici cheie:

  • Modelul cu o lungime de 4.700 mm (1.930 x 1.625 x 2.875 mm) a fost supus revizuirii şi cel mai mult s-a implicat gigantul tehnologic în sistemele sale electronice.
  • De exemplu, sistemul multimedia care rula anterior pe platforma Ali OS 2.0 a cedat locul interfeței Huawei HiCar care poate oglindi interfața aplicației mobile Huawei pe mașină și poate suporta, de asemenea, aplicații comune, cum ar fi cele de navigație sau redare a muzicii (melodia ascultată acasă poate fi redată în continuare în maşină datorită sincronizării), etc.
  • Tableta verticală este aceeași, dar ecranul în sine este acum mai mic (puţin peste 15 inci), iar butoanele tactile “fixe” pentru controlul climatizării sunt concentrate în zona sa inferioară.
  • Este instalat în habitaclu și un sistem audio HUAWEI SOUND, reglat de experţi în acustică, cu 11 difuzoare şi izolare fonică activă.
  • Huawei anunță, de asemenea, că s-a implicat şi în dezvoltarea motoarelor electrice (modulul din spate se numește Huawei DriveONE). Noul SF5 are o unitate de propulsie hibridă de tip secvențial (în serie) cu un benzinar turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri sub capotă. Acesta nu pune în niciun fel roţile în mişcare, ci doar serveşte ca generator de energie, reîncărcând bateria.
  • Modelul dispune de tracţiune integrală datorită a două motoare electrice care generează în total 551 CP şi 820 Nm. Poate face 0-100 km/h în 4.68 secunde. Va mai exista o versiune cu un singur motor electric şi tracţiune pe puntea din spate, însă despre una complet electrică nu există niciun indiciu pentru moment.
  • Într-un comunicat oficial al Huawei se menţionează că maşina este capabilă să parcurgă cu doar cu electricitate din baterie, fără folosirea benzinarului, până la 180 de km, iar dacă intră în schemă şi generatorul de energie, care o pompează mereu în baterie, se poate atinge o autonomie totală de peste 1.000 de km.
  • Performanța vehiculului este, de asemenea, ajutată de șasiul ușor din aluminiu, de suspensia frontală cu două braţe duble cu patru bile și de suspensia spate trapezoidală de tip multi-link.
  • Rezistența la răsucire și îndoire a noului SF5 îndeplinește standardele de siguranță de cinci stele pentru că are un corp realizat din oțel termoformat la o presiune de 1500 Mpa, de rezistență ultra-înaltă, robust și fiabil.
  • Noul SF5 mai dispune de un mod de reîncărcare V2V, care poate furniza energie de urgență vehiculelor descărcate care sunt departe de o priză. De asemenea, oferă modul de alimentare de camping V2L, prin care serveşte drept sursă de energie pentru maşini de gătit, sisteme audio externe şi alte dispozitive electronice care se folosesc la ieşiri în natură.
  • În plus, rândul din față este echipat cu scaune profilate și sofisticate, cu funcții de ventilație, încălzire și masaj, iar modul intim de întâmpinare inteligentă face ca fiecare intrare și ieșire din mașină să fie mai confortabilă și mai convenabilă.
  • Totodată are la bord şi un complex de sisteme de siguranţă moderne, inclusiv un sistem de conducere asistată automată de nivel L2+, asistență la congestionarea traficului, cruise control adaptiv care funcționează pe întreg intervalul de viteză maximă și alte caracteristici.

Noul SERES Huawei Smart Selection SF5 este vândut într-o echipare fixă. Versiunea cu tracțiune spate costă în China aproape 28.000 de euro, iar versiunea cu tracțiune integrală costă circa 32.000 de euro. Este disponibil deja pentru achiziţie şi test drive.

Apropo, Huawei testează în prezent şi un sistem de pilotare automată de nivel 4. Iată cum merge:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/