(foto) Posesorul unui nou Ferrari 812 GTS a uitat să-i includă frâna de mână electrică. Iată ce a urmat

În nordul Italiei, o greșeală a unui automobilist a dus la faptul că un nou-nouţ Ferrari 812 GTS, cu o valoare aproximativă de 350.000 de euro, a ajuns în lacul Garda. Formula Passion scrie că șoferul a părăsit pentru un moment maşina, dar a lăsat cutia de viteze în treapta neutră.

Supercarul a fost oprit pe o porţiune de drum cu o uşoară declivitate în pantă, în timp ce şoferul a uitat să includă şi frânare de parcare electrică. Drept urmare, coupeul a început mişcarea din inerţie şi după ce a trecut printr-un loc de îmbarcare/debarcare a bărcilor, a ajuns în apă. Proprietarul mașinii a reușit să observe începutul mișcării, dar nu a mai putut-o opri.

Decapotabila a intrat în apă nu prea adâncă cu partea frontală, acolo unde-i stă motorul puternic. Deocamdată nu se cunoaşte dacă a ajuns apă în habitaclu sau dacă şasiul i-a fost grav avariat când a trecut şi peste nişte pietre de pe mal, dar pentru a o scoate din apă a fost nevoie de o autospecială pentru evacuări.

The Drive mai scrie că nu este chiar atât de ușor de inclus treapta neutră a unei cutii de viteze robotizate marca Ferrari. Pentru a putea face asta este nevoie de apăsat ambele padele din spatele volanului, când maşina e pornită, pentru a decupla treptele cutiei.

Modelul dat de maşină mai este echipat cu o caracteristică numită Park Lock pentru a-i împiedica mișcarea în timp ce motorul îi este oprit. Park Lock este activat automat când motorul este oprit şi are o treaptă inclusă sau după o perioadă de timp stabilită dacă cutia este în poziție neutră.

Iar pentru ca un 812 GTS, care are şi motorul oprit, să înceapă să se deplaseze spontan, este necesar de activat modul Carwash care necesită o combinație de anumite acțiuni.

Modelul Ferrari 812 GTS este propulsat de un V12 natural aspirat de 6.5 litri, care dezvoltă 800 de CP şi 718 Nm de cuplu. Poate face 0-100 km/h în 2.9 secunde şi atinge maxim 340 de km/h.

Vezi şi

(foto) De ce dacă ai o maşină scumpă nu trebuie să o laşi niciodată la o spălătorie fără supraveghere

(foto) Accident cu un Ferrari la doar câteva ore după cumpărare. Proprietarul a aşteptat maşina doi ani

Cmentariile sunt închise