fbpx

Anticipatele în iulie? PAS: Dacă pe 28 aprilie se dă o decizie, în 60 de zile putem avea alegeri

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a făcut un calcul și a prognozat că scrutinul parlamentar anticipat ar putea avea loc, cel târziu, la sfârșit de iulie. De asemenea, acesta a spus că a mai venit cu un supliment la sesizarea către CC. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am venit cu un supliment la sesizare. Am analizat și un document al Comisiei de la Veneția. Comisia are avize, rapoarte cu privire la starea de urgență și mai toate standardele Comisiei de la Veneția au fost încălcate.

De exemplu, menționez unul în special, atunci când se vine cu stare de urgență, cel care vine trebuie să argumenteze în mod obligatoriu că măsurile pe care tu poți să le iei într-o situație normală nu sunt destul de eficiente. Atunci vii cu această stare de urgență. Respectiv, acest lucru trebuie justificat”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Dacă CC declară decizia privind starea de urgență neconstituțională, atunci anticipatele parlamentare ar putea avea loc la vară, potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco.

„Dacă pe 28 se dă o decizie, se semnează decretul, atunci alegerile vor avea loc în minim 60 de zile, până pe 28 iulie”, calculează Litvinenco.

Reprezentanții Curții Constituționale au anunțat că miercuri, 28 aprilie, urmează să se întrunească în ședință pentru a analiza sesizările privind declararea stării de urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button