/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Amenzi record de sute de milioane de lei pentru petroliștii din țara noastră

missing
22 aprilie 2021, ora 20:43

Amenzi record de sute de milioane de lei pentru petroliștii din țara noastră. Șase companii petroliere fac jocurile pe piața petrolieră, unde mai degrabă sunt partenere, decât concurente.

Aceasta este doar una dintre constatările raportului Consiliului Concurenţei privind situația de pe piaţa petrolieră de la noi din țară.

Potrivit raportului, inspectorii au verificat şase companii care, luate împreună, deţin circa 80 la sută din piaţă. Este vorba despre despre cele mai mari companii de pe piață. Astfel, s-a constatat că procesul concurenţial a fost înlocuit cu o formă de cooperare.

În raportul Consiliului Concurenţei se precizează că cele şase companii fac jocul pe piaţă şi mai degrabă sunt parteneri decât concurenți, iar practica concertată a avut scopul de a exclude de pe piaţă alți concurenţi.

Totodată, s-a stabilit că, unele companii petroliere cumpărau carburanţi una de la alta, practic, zilnic sau chiar de două ori pe zi, iar anual, valoarea totală a tranzacţiilor dintre jucătorii de pe piață ajunge la sute de milioane de lei.

Deocamdată, raportul Consiliului Concurenței este examinat de membrii comisiei pentru buget și finanțe. În paralel, companiile vizate au la dispoziție 30 de zile, pentru a-și expune poziția vizavi de investigația oficială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram