/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ziua pământului, marcată prin salubrizare, mesaje de sensibilizare și aplicații mobile eco-fiendly

missing
22 aprilie 2021, ora 22:53

În fiecare an, pe 22 aprilie, întreaga lume sărbătorește Ziua Pământului. Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii, într-o perioadă în care a început să se vorbească tot mai des despre mediul înconjurător. Oameni din toate țările, care au semnalat probleme legate de mediu, s-au mobilizat și au desfășurat activități menite să atragă atenția guvernelor din statele lor asupra faptului că Pământul pe care trăim trebuie să fie ocrotit. Și astăzi, cu ocazia acestei sărbători, unii au făcut curățenie prin localități, alții au lansat aplicații mobile pentru a reduce utilizarea hârtiei, iar cei mici au reciclat cărți și jurnale și au plantat flori în curtea liceului.

Pentru a marca ziua Pământului, locuitorii din Buțeni, Hâncești, au ieșit să amenajeze cei peste 4 km de drum de la intrare din sat. Astfel, ei speră să-și sensibilizeze consătenii să contribuie la păstrarea și îngrijirea mediului.

Pentru a marca ziua Pământului, dar și pentru a-i face pe adulți să se gândescă la acțiunile dăunătoare mediului pe care le fac, copiii de la un liceu din capitală au organizat mai multe activități. Au adus cărți vechi la școală pentru a fi reciclate, au venit cu diferite mesaje și au plantat flori.

Din grijă pentru mediul înconjurător, o companie de creditare a lansat de ziua Pământului o aplicație, care are ca scop reducerea consumului de hârtie.

În contextul Zilei Pământului, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe o retea de socializare despre un proiect, lansat cu mai bine de un an în urmă, prin care se cere declararea stării de criză de mediu. Potrivit documentului, care se prăfuiește ărin sertarele legislativului, în Republica Moldova sunt cele mai poluate râuri din Europa, cea mai mică rată de împădurire din Europa, cele mai multe gunoiști pe cap de locuitor și un aer greu de respirat.

Amintim că, în anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie sărbătoare oficială a Planetei Pământ ca expresie comună a tuturor oamenilor pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram