image
Sursa foto: Digi24

Imaginile disperării în India: Mii de oameni s-au îmbulzit să plece din New Delhi înainte de reimpunerea carantinei

Imaginile disperării vin din India, unde mii de oameni s-au grăbit să plece din capitala New Delhi înainte de reimpunerea carantinei.

Muncitorii veniți din provincie au umplut până la refuz gările și stațiile de autobuz ca să se întoarcă la timp la familiile lor.

Delhi și alte 13 state au impus din nou carantina, din cauza numărului uriaș de infectări.

Sunt peste 200.000 de îmbolnăviri și 1.700 de decese zilnice, iar spitalele nu mai fac față. Pacienții mor în ambulanțe în fața unităților medicale pentru că nu mai sunt paturi libere și oxigen, iar crematoriile în care sunt incinerate trupurile bolnavilor funcționează non-stop. Ca un exemplu, timpii de așteptare de aici au crescut de la 15 minute, la șase ore.

Cu aproape 15 milioane și jumătate de infectări, India este pe locul al doilea în lume, iar situația rămâne disperată, pentru că fiecare zi aduce sute de mii de noi îmbolnăviri.

New Delhi a intrat în lockdown de luni seara, timp de o săptămână. Prin această decizie, autoritățile speră să țină sub control explozia cazurilor de COVID-19 şi să reducă presiunea asupra spitalelor.

La Delhi, cel mai afectat oraş din această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în 24 de ore. Aproape o treime dintre cei testaţi au fost pozitivi. "Sistemul de sănătate din Delhi se află pe punctul de a colapsa. Situaţia COVID-19 este gravă", a declarat şeful guvernului local Arvind Kejriwal, citat de Agerpres. "Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară, până lunea viitoare", a precizat el. Potrivit lui Kejriwal, unităţile comerciale se vor închide, iar călătoriile vor fi permise doar persoanelor care deservesc activităţi considerate esenţiale.

Restricţii similare au fost deja decretate în alte părţi ale ţării, în special în statele Maharashtra (vest), unde se află capitala financiară Mumbai, şi Tamil Nadu (sud).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: