image
Sursa foto: army.md

FOTO // Tot mai multe obiecte explozive, depistate pe teritoriul țării odată cu începerea sezonului agricol

Echipele de geniști ale Armatei Naționale au depistat 14 obiecte explozive în mai multe localități din țară în ultimele zece zile. Potrivit ofiţerului superior Serviciului geniu, Ivan Cornegruţa, numărul obiectelor explozive depistate în sol a crescut datorită începerii sezonului lucrărilor agricole.

Specialiștii din cadrul Batalionul Geniu „Codru” au intervenit în raionul Ungheni de trei ori, în localitățile Negureni, Pârlița și Agronomovca, unde au depistat o bombă de aruncător de calibru 82 mm, o mină antitanc de tip german, o grenadă de mână, trei proiectile de artilerie de calibru 76 mm și, respectiv, 105 mm. Obiectele explozive au fost descoperite de către localnici în timpul lucrărilor agricole.

Totodată, echipa de geniu din Brigada Infanterie Motorizată „Moldova” a fost solicitată în raioanele Rezina și Fălești, unde au descoperit la sol un proiectil cumulativ antitanc de calibru 125 mm, o bombă de aruncător, calibru 82 mm, și un proiectil perforant, calibru 75 mm, care datează din perioada celui de-al II-lea Război Mondial. Explozibilul a fost distrus în condiții de securitate.

În acelaşi timp, geniștii Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” , pe parcursul câtorva zile, au acționat în raionul Hâncești, satul Ciuciuleni, unde au neutralizat o bombă de aviație. Aceeași echipă a fost solicitată în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni, și localitatea Revaca, din municipiul Chișinău, unde au lichidat un proiectil de artilerie de calibru 88 mm și, respectiv, două proiectile antitanc de calibru 85 mm.

În acest context, specialistul Ivan Cornegruţa îndeamnă populația să fie precaută, să nu atingă obiectele explozive şi să anunţe imediat autorităţile.

army.gov.mdarmy.gov.md

army.gov.mdarmy.gov.md

army.gov.mdarmy.gov.md

army.gov.mdarmy.gov.md

army.gov.mdarmy.gov.md

army.gov.mdarmy.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: