image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Fracțiunea PL din CMC cere demisii în legătură cu scandalul „zdohniturilor” vândute în halele de carne ale Pieței Centrale

Fracțiunea PL din cadrul Consiliului Municipal Chișinău cere demisia directorului și vicedirectorului Pieței Centrale în urma scandalului legat de comercializarea cărnii alterate în halele acestei instituții. Anunțul a fost făcut de consilierul PL, Ion Cebanu.

„Ieri am aflat că la Piața Centrală, care este întreprindere municipală, se vinde carne stricată chiar cu riscul de a otrăvi oamenii și asta sub acoperirea celor de la sănătate publică care falsifică adevărul. Mai mult, specialiștii de la sănătate publică care muncesc la piață stau în niște încăperi oferite pe gratis. Adică cum s-ar spune la noi o mână spală pe alta - piața dă încăperi pe gratis iar sănătatea publică permite ca pe teritoriul pieței să se vândă produse alterate în ajunul Paștelui”, a comentat Ion Ceban într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.

Liderul fracțiunii PL din CMC a menționat că această carne este vândută în mai multe hale, inclusiv în spațiile care aparțin companiei „Alex Neosim”, unde anterior administrator a fost actualul vice-director al pieței centrale.

„Socialiștii au pus lupul paznic la oi și se laudă că au reformat piața. (...) Fracțiunea PL din CMC îi cere primarul Ion Ceban să-i demită pe directorul și vicedirectorul pieței centrale. Ivan Ceban ce zici, ai curajul să-l superi pe Corneliu Furculița? Oricum acești oameni chiar dacă i-ai pus tu, ei lucrează pentru niște deputați, știi tu care...”, a mai sugerat consilierul.

Primarul Ion Ceban și deputatul Corneliu Furculiță nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Amintim că CNA a reținut ieri trei veterinari și administratorii a două companii. Perchezițiile au început la prima oră, ofițerii CNA mergând direct la hala de carne a pieței. La scurt timp au fost reținute cinci persoane suspectate de corupție în procesul de eliberare a certificatelor de calitate a mărfii. Centrul Național Anticorupție precizează că este vorba despre inițierea a 43 de cauze penale. Contactat pentru o reacție, directorul interimar al Pieței Centrale a declarat că halele de carne sunt entități private și administrația nu poartă răspundere în acest caz. De cealaltă parte, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că este dispusă să colaboreze cu ancheta pentru a elucida toate circumstanțele în care s-au produs actele de corupere. CNA a publicat imagini video din biroul unuia dintre medicii veterinari, care lua bani pentru a admite în vânzare chiar și carne alterată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: