image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Mai mulți elevii cer anularea examenelor de bacalaureat // Petiție

Circa 2.400 de elevi din Republica Moldova cer și în acest an Ministerului Educației Culturii și Cercetării anularea examenelor de bacalaureat. Aceștia au inițiat o petiție, menționând că lecțiile online au fost ineficiente.

Luând în considerare anularea bacalaureatului anul trecut, presupunem că au fost două motive de bază: cazuri de Covid-19 și aflarea elevilor în carantină. Vrem să reamintim că numărul cazurilor de infecții zilnice este mai mare decât anul trecut, iar acum în RM este instituită starea de urgență. Spre deosebire de anul trecut, acum avem și decese înregistrate zilnic și un număr majorat al cazurilor de infectări printre care se numără și elevi. Chiar dacă majoritatea profesorilor au fost vaccinați (doar cu o doză) asta nu înseamnă că elevii sunt protejați, se arată în textul petiței.

Elevii susțin că mulți deja sunt acceptați la universitățile de peste hotare și nu au nevoia de a susține BAC-ul.

Examenele de absolvire, reprezintă o metodă învechită, care nu se mai practică în majoritatea țărilor europene. Persoanele, care sunt în stare de a promulga legea în privința anulării examenului, trebuie să înteleagă că la momentul dat, aceasta metoda nu are o eficiență majoră, plus la asta, acum ne aflăm într-o societate în care examenele de absolvire nu reprezintă nimic decât o metodă de a stresa atât elevii cât și profesorii și părinții”, susțin aceștia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: