Breaking News

image
Sursa foto: știri.md

VIDEO: Un bărbat de 47 de ani din Răciula a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătut de preotul din localitate

A uitat de cele sfinte și l-a bătut în postul mare pe un consătean până i-a rupt piciorul. Este fapta preotului din satul Răciula, raionul Călărași, care, după ce a băut împreună cu un vecin-enoriaș, l-a lovit cu picioarele și cu o bâtă după care l-a lăsat să zacă în drum. Acum, bărbatul de 47 de ani este internat la Spitalul din Călărași, unde urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale, pentru a putea fi transportat la Chișinău.

Bătaia a avut loc în spatele casei preotului Nicolae Mutu de 56 de ani. Totul s-a întâmplat sub ochii îngroziți ai unei bătrâne din mahala.

„Eu eram prin ogradă și aud răcnite. Deschid poarta încet și mă uit. Acolo văd popa era cu un băț și cum dădea în el așa dădea. Dar bărbatul răcnea să nu dea în el... Încă nu era aprinsă lumina pe stradă. Cum s-a aprins, a fugit și l-a lăsat în drum”, ne-a spus locuitoarea satului, Maria Marcu.

„Am ieșit până la poartă și l-am văzut că este în mijlocul drumului. În ajutor ne-a venit un vecin, care ne-a ajutat să-l ducem în casă. Toți din mahală se tem și tac. Eu nu pot să înțeleg asta. Sâmbătă seara l-a adus pe un om în așa hal și a doua zi a intrat în altar la slujbă. Cu ce inimă a intrat?. Chiar dacă este preot, eu vreau să fie tras la răspundere", a declarat revoltată și fiica bărbatului maltratat, Zinaida Mocreac

Urmare a loviturilor primite, bărbatul a ajuns cu un picior rupt în Secția chirurgie a Spitalului Raional Călărași.

Simion Machidon, medic traumatolog ne-a informat că bărbatul are o fractură de femur. În prezent, el face tratament și investigații pentru o intervenție chirurgicală.

Am încercat să discutăm și cu preotul Nicolae Mutu, dar nu a ieșit nimeni la poartă.

Am dat însă de concubina preotului, care, când ne-a văzut s-a ascuns în cotețul unei vecine.

Într-un final l-am găsit la telefon pe preotul Nicolae Mutu.

La întrebarea de ce l-a bătut pe Ștefan Mocreac, a spus că o să fie judecata și cei de acolo se vor lămuri.

Cazul este investigat de Inspectoratul de Poliție Călărași, care ne-a informat că a fost pornită o anchetă prin prisma articolului 274, Cod de procedură penală.

Reprezentanții Episcopiei de Ungheni și Nisporeni spun că vor veni cu o reacție abia după ce vor primi o sesizare din partea poliției sau o plângere din partea persoanei agresate.

Despre comportamentul preotului din sat cunoaște și primarul, Maria David. Ea spune că înlocuirea parohului bisericii nu ține de competența autorității locale, oamenii fiind singurii în măsură să decidă ce fel de preot își doresc. Nicolae Mutu din Rciula este cunoscut în spațiul public pentru comportamentul său. În 2018, el a refuzat să înmormânteze o femeie din sat, pentru că fiica acesteia și-a botezat copilul în altă localitate. Cu puțin timp înainte de difuzarea reportajului, fiica lui Ștefan Mocreac ne-a telefonat la redacție și ne-a anunțat că starea de sănătate a tatălui ei s-a înrăutățit. Acesta a fost transferat în secția de Reanimare și se află în comă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: