Polițistul, care a lovit mortal cu mașina o femeie pe trecere de pietoni și a fugit, fiind și beat, a ajuns în fața judecătorilor: Ce pedeapsă cer procurorii

Un subofițer superior din cadrul Direcției patrulare Centru a INSP al IGP al MAI va compărea pe banca acuzaților pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiuni săvârșite în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”.

Foto: Poliția

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie 2021, pe strada Socoleni din capitală, când inculpatul a tamponat cu mașina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact polițistul a părăsit locul accidentului rutier fiind depistat, reținut și supus examenului medical, în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei. Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă, aceasta decedând în urma leziunilor incompatibile cu viața. Femeia avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar printre versiunile înaintate de către acesta se numără și faptul că la volan ar fi fost o altă persoană.

Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura - în arest la domiciliu.

În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat ca urmare a celor întâmplate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani închisoare.


Pub