(doc) Judecătoria Chișinău a anulat din nou un ordin prin care fostul șef al Direcției Educație Buiucani, Ion Vrînceanu, a fost demis pentru corupție

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat ordinul Direcției Generale, Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău cu privire la destituirea din funcție a lui Ion Vrînceanu, fost șef al acestei direcții sectorul Buiucani. Vrînceanu va primi salariul „pentru absenţa forţată de la muncă pentru perioada 17 august 2020 – 20 aprilie 2021”, însă nu va fi restabilit în funcție.

Foto: moldovacurata.md

Se admite parțial acțiunea. Se anulează ordinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău nr. 1651-p din 17 august 2020 ”Cu privire la destituire”. Se obligă Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău să achite în beneficiul lui Vrînceanu Ion, salariul pentru absenţa forţată de la muncă pentru perioada 17 august 2020 – 20 aprilie 2021, cu reținerea sumelor obligatorii ce urmează a fi vărsate în bugetul public național și bugetul asigurărilor sociale. Se obligă Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău să achite în beneficiul lui Vrînceanu Ion, suma de 5 000 lei (cinci mii lei) cu titlu de cheltuieli de asistență juridică, excedentul sumei neîncasate cu acest titlu se respinge ca neîntemeiat. Se respinge pretenţia de restabilire a lui Vrînceanu Ion în funcţia de șef al Direcției Educație, Tineret și Sport sec. Buiucani, mun. Chișinău. Hotărârea în partea încasării unui salariu mediu se execută imediat”, se arată în decizie.

Hotărârea susceptibilă de atac cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 zile de la pronunțarea dispozitivului hotărârii judecătorești, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Râșcani).

În luna august 2020, șeful Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani, Ion Vrânceanu a fost demis din această funcție pentru abuz în serviciu. Acesta ar fi favorizat anumiți agenți economici încălcând procedura și legislație privind achizițiile publice. 

În 2019, fostul șef al Direcției educație, tineret și sport a sectorului Buiucani, mun. Chișinău, Ion Vrânceanu, găsit vinovat de Curtea de Apel Chișinău de fals în declarația de avere și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost restabilit în funcție.


Pub