Atletico și Inter și-au anunțat oficial retragerea din Superliga

Încă două cluburi oficial au părăsit Superliga: Atletico și Inter, transmite news.sportbox.ru.

Foto: Superliga

„Membrii consiliului de administrație al Atletico s-au întâlnit miercuri dimineață și au decis să trimită un mesaj formal Superligei și restului cluburilor fondatoare ale turneului cu privire la decizia noastră de a nu semna pănă la sfârșit participarea în proiect. Atletico s-a alăturat turneului luni în circumstanțe care nu mai există”.

„Pentru club, relațiile armonioase cu toate grupurile de fani fac parte integrantă din viață. Jucătorii primei echipe și personalul antrenor și-au exprimat satisfacția față de decizia clubului, realizând că meritul sportiv ar trebui să fie pe primul loc în comparație cu orice alte criterii, - a declarat într-un comunicat Atlético”.

De asemenea, Inter a confirmat pe site-ul său oficial că clubul nu mai face parte din proiectul SuperLiga.

„Ne străduim întotdeauna să le oferim fanilor cea mai bună experiență fotbalistică. Inovația și incluzivitatea au făcut parte din ADN-ul nostru încă de la începuturile noastre. Relația noastră cu toate părțile interesate pentru a îmbunătăți industria fotbalului nu se va schimba niciodată.

„Inter consideră că fotbalul, ca orice altă industrie, ar trebui să fie interesat să-și îmbunătățească continuu competiția în cadrul principiului sustenabilității financiare, pentru a nu pierde interesul fanilor de toate vârstele din întreaga lume. Cu această viziune, așteptăm cu nerăbdare să colaborăm în continuare cu instituțiile și cu toate părțile interesate pentru viitorul sportului pe care îl iubim cu toții.

La moment 8 cluburi s-au retras deja din Superliga. Astfel, în turneu  rămân doar Real, Barcelona, ​​Milano și Juventus.

Anterior, Superliga  a confirmat oficial suspendarea lansării turneului.


Pub