Spectacole în aer liber sau în săli cu 50% dintre spectatori. Primărie solicită CES redeschiderea teatrelor, sălilor de concerte și cinematografe

Primăria municipiului Chișinău a emis astăzi o solicitare către Comisia Națională de Sănătate Publică pentru a permite reluarea evenimentelor culturale în are liber, dar și redeschiderea sălilor de concerte și teatre cu o capacitate de 50%. Solicitarea a fost făcută la ședința de astăzi a Comisiei locale.

Foto: UNIMEDIA

Responsabilii de la Primărie reluarea acestor activității cu respectarea Instrucțiunii privind măsurile de prevenire școntrol a infecției Covid-19 aplicate în activitatea instituțiilor teatreal-concertistice și a caselor de cultură, aprobat prin hotărârea nr. 13/2020 a CSES.


Teatrele din Chișinău ar putea să fie redeschise. Municipalitatea a anunțat că va expedia o solicitare în acest sens către Comisia Națională de Sănătate Publică, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei de luni.

„Să venim suplimentar cu o solicitare către Comisia Națională pentru a relua activitatea teatrelor, la fel cum anterior a fost făcut cu respectarea tuturor normelor. Este vorba despre așezarea persoanelor peste 1 sau câteva scaune distanță, purtarea măștilor și toate regulile în perioada pandemică. Rog să fie efectuat în această săptămână”, a declarat Ceban.

Pe 26 februarie, Comisia Națională a decis ca instituțiilor teatral-concertistice și case de cultură să fie închise.


Pub