Igor Dodon: Maia Sandu i-a oferit pază Domnicăi Manole drept răsplată pentru ultimul vot de la CC. Nimeni nu are de ce să-i facă probleme acestei dame

Fostul șef de stat consideră că președinta Curții Constituționale beneficiază de pază de stat fără un motiv serios, iar pericole la adresa sa nu ar exista. „Se pare că e o răsplată a Maiei Sandu pentru președinta CC că a fost luată decizia dorită de pe dizolvarea Parlamentului. Totul a depins de votul Domnicăi Manole și iată i s-a oferit, în schimb, pază. Spun asta pentru că sunt sigur că nimeni nu are de gând să creeze probleme acestei dame, chiar luând în considerare trecutul ei tumultuos, toți cunosc cine era Domnica Manole printre judecători”, a declarat Igor Dodon la Glavnîi Vopros de la NTV.

Foto: UNIMEDIA

„Este o decizie cel puțin stranie. Niciun președinte CC nu a primit vreodată pază de stat și au fost situații mult mai grele. Se pare că ar fi o răsplată a Maiei Sandu pentru președinta CC că a fost luată decizia dorită de Maia Sandu pe dizolvarea Parlamentului. Totul a depins de votul Domnicăi Manole și iată i s-a oferit, în schimb, pază. 

Spun asta pentru că sunt sigur că nimeni nu are de gând să creeze probleme acestei dame, chiar  luând în considerare trecutul ei tumultuos, toți cunosc cine era Domnica Manole printre judecători”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că deputații socialiști vor insista în cadrul Parlamentului pe demisia Domnicăi Manole și a celorlalți doi judecători constituționali, care au constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, în condițiile existenței unei majorități gata să învestească un Guvern.

„La alegeri da, mergem la alegeri, dar noi vom pune în Parlament în discuții problema demisiei celor 3 judecători constituționali. Au fost 3 concursuri pentru a ajunge în Curtea Constituțională și Domnica Manole pe toate le-a prăvălit. Chiar Olesea Stamate (consilier Maiei Sandu pe probleme juridice) a scris atunci o scrisoare că ea e coruptă și nu poate deveni judecător la Înalta Curte. Toate aceste greșeli trebuie corectate”, a mai spus Igor Dodon.

Pe 15 aprilie 2021, 3 judecători de la Curtea Constituțională au constatat că există circumstanțe de a dizolva actualul Parlament, la solicitarea șefei statului, Maia Sandu.

PSRM a calificat decizia drept o „tentativă de uzurpare a puterii în stat” și a cerut demisia celor 3 magistrați, dar și a președintei țării.


Pub