14:24:21 19.04.2024
Stiri

Premierul de la București, Florin Cîțu, a discutat cu Maia Sandu despre IMUNIZAREA la centrele de vaccinare din România a cetățenilor români din R. Moldova, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în România: „Vom continua să oferim AJUTOR R. Moldova”

Actualitate 21.04.2021 08:00 Vizualizări1818 Autor: Ziarul National
Premierul de la București, Florin Cîțu, a discutat cu Maia Sandu despre IMUNIZAREA la centrele de vaccinare din România a cetățenilor români din R. Moldova, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în România: „Vom continua să oferim AJUTOR R. Moldova”


România va continua să ofere ajutor R. Moldova, a asigurat-o premierul de la București, Florin Cîțu, pe președinta Maia Sandu cu care s-a întâlnit ieri-seară la Palatul Victoria.

Oficialul de la București a accentuat că cetățenii români din stânga Prutului vor fi imunizați la centrele de vaccinare din România, indiferent dacă au sau nu domiciliu în dreapta Prutului.

„Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să gestionăm cât mai bine pandemia și să protejăm sănătatea cetățenilor noștri. Am avut o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele R. Moldova, despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul Cîțu a precizat că România a sprijinit sistemul medical și cetățenii R. Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare.

„Vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară. România rămâne cel mai important partener al R. Moldova și al cetățenilor ei. Solidari și responsabili în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 vom depăși cu bine această perioadă și vom reveni la o viață normală”, a conchis Florin Cîțu.

De menționat că Maia Sandu a întreprins marți o vizită-fulger la București, la întoarcerea sa de la Strasbourg.

„M-am bucurat să-l revăd, de această dată la Cotroceni, pe domnul președinte al României, Klaus Iohannis, căruia i-am mulțumit personal în numele cetățenilor noștri pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit de România pentru lupta cu pandemia în țara noastră. Cele 204.000 de vaccinuri care deja au ajuns în Republica Moldova ne permit să vaccinăm cetățenii noștri și să fim optimiști cu privire la revenirea la normalitate.

De asemenea, am avut întrevederi cu domnul prim-ministru Florin Cîțu, cu doamna Anca Dragu, președintele Senatului, și cu domnul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților. Am discutat despre proiectele comune de viitor între Republica Moldova și România în beneficiul cetățenilor noștri. Mulțumim frumos, România!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md