(podcast) Moldova poate câștiga enorm din producerea de piese pentru mașini. Vicu Țurcan: „Unicul impediment este corupția”

unnamed

Moldova nu va produce niciodată propriile mașini, sau cel puțin în viitorul apropiat acest lucru pare imposibil, însă țara noastră are un potențial enorm în domeniul automotive, care însă rămâne neexploatat. Youtuber-ul Vicu Țurcanu de la Laboratorul Darwin, susține că multe companii auto din străinătate ar vedea în țara noastră locul perfect pentru a face noi investiții.

„Un brand auto Made în Moldova nu va apărea niciodată, pentru că noi nu avem un trecut prea bogat în inginerie. Ce am inventat noi în ultimii 50 de ani? Moldova însă ar putea fi însă un hub pentru asamblare și producere de piese pentru mașini. La noi forța de muncă e mult mai ieftină decât în Europa”, a declarat Vicu în cadrul podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Youtuber-ul crede că singurul lucru care le oprește pe marile companii străine să investească în Moldova ar fi instabilitatea politică și economică.

„Unicul impediment este corupția. Brandurile mari nu vor să-și bată capul cu toată instabilitatea care se întâmplă aici. Dacă ar fi totul cât de cât ok la noi, o mulțime de branduri și zone economice libere ar apărea în Moldova. Pentru companiile mari ar fi profitabil să se afle aici, iar pentru țară ar fi o oportunitate de creare a multor locuri noi de muncă“, a mai adăugat Vicu Țurcan.

Rezumatul discuției dintre Vicu Țurcan și Artur Gurău îl puteți asculta mai jos.

Întreaga ediție a podcastului „Mai Departe” cu Artur Gurău și Vicu Țurcan o găsiți mai jos. La fel, puteți asculta podcastul pe Spotify, Apple Podcasts, dar și alte rețele de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente