Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vizorul ANI: Este administrator de bar și ofițer la penitenciar

Un ofițer din cadrul Penitenciarului nr. 8 din Bender a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, deținând concomitent și funcția de administrator al unui bar.

Potrivit ANI, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, ofițerul s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea simultană a calității de administrator a unei întreprinderi individuale cu activitate în comerțul cu amănuntul al băuturilor alcoolice, produselor din tutun și a altor bunuri. Mai exact, subiectul a gestionat un bar din localitatea Varnița, raionul Anenii Noi.

Firma a fost înființată în anul 2015, iar subiectul a venit în funcție publică cu statut special, mai târziu, în anul 2017. Respectiv, conform legii, ofițerul avea la dispoziție termenul de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate cu noua funcție deținută. În cadrul procedurii de control, s-a stabilit că ofițerul nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, mai mult decât atât, acesta nu a anunțat nici superiorii despre starea de incompatibilitate în care se afla.

Astfel, inspectorul de integritate acumulând materialele probatorii, a demonstrat că ofițerul a gestionat activitatea comercială a firmei prin faptul că a semnat mai multe contracte/ acorduri adiționale cu diferiți agenți economici. Abia, după 2 ani de incompatibilitate, firma a fost lichidată.

În actul de constatare a încălcării, inspectorul de integritate a decis că ofițerul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, iar după rămânerea definitivă a actului, ANI va sesiza conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a iniția procedura de demitere a acestuia. Totodată, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de trei ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Citeşte mai mult despre

ANI

Noutăţile partenerilor

comentarii: