image
Sursa foto: BBC

ASP, despre pașaportul RM folosit de unul dintre agenții GRU căutați în Cehia: „A fost eliberat pe numele altei persoane”

Agenția Servicii Publice a finalizat ancheta în cazul utilizării unui pașaport al Republicii Moldova emis pe numele unui agent GRU specializat în sabotaje și asasinate.

„Paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova cu numărul A3194368 a fost eliberat pe numele altei persoane”, informează ASP.

Totodată, agenția nu oferă numele acestei persoane și precizează că informația detaliată reprezintă date cu caracter personal, prelucrarea cărora se efectuează cu consimțământul subiectului datelor cu caracter personal.

Reamintim că poliţia cehă a anunțat că este în căutarea a doi bărbaţi ruşi, suspectaţi a fi agenţi GRU, responsabili de explozia unui depozit de muniţii din Cehia în 2014. Anunţul a fost făcut în contextul expulzării a 18 diplomaţi ruşi.

Agenţii GRU au fost implicaţi inclusiv în tentativa de asasinare cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în Salisbury, în 2018. Cei doi presupuşi agenţi GRU au folosit mai multe paşapoarte false în misiunile din Europa, inclusiv unul moldovenesc, pe numele „Nicolai Popa”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: