image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Ciocoi, despre împărtășanie: „Nu vreau să fiu rău, dar vom avea o creștere a cazurilor”; Ce spune despre transportul public

În Republica Moldova se așteaptă un nou val de cazuri noi de Covid-19 din cauza procesului de împărtășanie a enoriașilor cu aceeași lingură. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

„Colegii de la MAI au făcut o inspectare în zilele de sâmbătă și duminică. Dacă icoanele se dezinfectează, se aerisește spațiul intern, problema generală este că împărtășania continuă să fie efectuată cu aceeași lingură, fără a fi dezinfectată. Nu vreau să fiu rău, dar teamă îmi este că lucrul acesta poate duce la o altă creștere de cazuri de Covid-19 în următoarele 10 - 14 zile”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Sâmbătă, la slujbele religioase au participat peste 5 mii de persoane. În 623 de biserici, slujbele s-au desfășurat în interior, iar în 42 - în aer liber. Totodată, duminică la biserică au fost peste 10 mii de persoane.

De asemenea, premierul interimar a menționat că Ministerului de Interne îi este tot mai greu să coordoneze îmbarcarea în transportul public la 76 de stații în municipiul Chișinău.

„Din păcate, cetățenii manifestă o iresponsabilitate crasă la stațiile unde polițiștii încearcă să dirijeze fluxul de pasageri în orele de vârf”, a menționat Aureliu Ciocoi.

În ceea ce ține de aglomerația de la centrele comerciale și piețele agro-alimentare, șeful Guvernului interimar a dat vina pe administratorii acestora pentru că nu sunt capabili să gestioneze fluxul de cumpărători.

„Fac un apel să depună efort, să antreze personal suplimentar în zilele de sâmbătă și duminică pentru a gestiona fluxul persoanelor care vin. Nu vedem nimic grav dacă oamenii vor aștepta ceva timp la intrare, aranjați frumos în rând și respectând distanța, decât să-i lăsăm să facă aglomerație”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: