image
Sursa foto: europalibera.org

Mitropolia Moldovei a anunțat că va solicita autorităților să permită accesul creștinilor în cimitire de Paștele Blajinilor

Mitropolia Moldovei va solicita Comisiei pentru Situații Excepționale să revizuiască decizia prin care a interzis accesul creștinilor în cimitire de Paștele Blajinilor.

Responsabilii din cadrul Mitropoliei Moldovei susțin că ceremonia de pomenire a morților are loc în aer liber și dă asigurări că oamenii vor respecta măsurile de protecție stabilite. La rândul său, Mitropolia Basarabiei susține că, deocamdată, nu a luat o decizie în acest sens.

Mitropolia Moldovei susține că nu este de acord cu decizia autorităților de a interzice accesul creștinilor pe teritoriul cimitirelor de Paștele Blajinilor. În acest sens, reprezentanții Mitropoliei Moldovei susțin că vor solicita suspendarea restricției, întrucât desfășurarea ceremoniilor de pomenire în aer liber nu reprezintă un pericol iminent de infectare cu COVID-19 pentru creștini.

„De fiecare dată, pomenirea celor răposați la Paștele Blajinilor se săvârșește în aer liber și riscul este unul diminuat în acest sens. În cimitire este posibilitate de respectat măsurile epidemiologice indicate de către comisie de a păstra distanța fizică, de a purta măști”, a declarat episcopul Ioan Moșneguțu.

De cealaltă parte, Mitropolia Barasabiei susține că încă nu a luat o decizie dacă va solicita sau nu comisiei suspendarea restricțiilor vizând accesul în cimitire de Paștele Blajinilor.

Începând cu 1 aprilie, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență, iar conform restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, anul acesta accesul creștinilor în cimitire de Paștele Blajinilor este interzisă, inclusiv în capitală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: