(video) Peste 96 de mii de moldoveni s-au vaccinat împotriva Covid-19 până în prezent
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au susținut astăzi o conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova.
Foto: UNIMEDIA

Astăzi suntem în a 8-a săptămână de vaccinare. Numărul infecţiilor de Covid-19 a scăzut cu 23 % în comparaţie cu luna martie curent. În total, de când a început campania de imunizare în țara noastră au fost vaccinați 96.372 de cetățeni.

Până la moment, Republica Moldova a primit 292 de mii de doze de vaccin. Din totalul acestor vaccine, 266 de doze sunt de la AstraZeneca, iar 204 de mii de doze au fost livrate țării noastre de către România.

„În țara noastră urmează să ajungă un lot de 180.000 de doze vaccin Sputnik-V din partea Federației Ruse. Pe parcursul lunii iunie avem confirmările, privind disponibilitatea livrării unui lot de 10.800 de doze vaccin Pfizer-BioNTech, prin platforma COVAX. Totodată de menționat, că se depune efort pentru negocierea cu 10 producători de vaccinuri”, susțin reprezentanți de la minister.

În ceea ce privește evenimentele adverse post-imunizare înregistrate în Republica Moldova, reprezentanții în sănătate susțin că în total au fost înregistrate 1123 de reacții adverse post-imunizare vizavi de 96.372 de persoane vaccinate. Dintre acestea - 96% sunt forme ușoare.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:


Pub