(video 18+) Viței „umflăței” și „oleacă lipicioși”, la Piața Centrală: Văi Ghena, tu aduci toate zdohniturile la vânzători!

Centrul Național Anticorupție a publicat imagini revoltătoare din biroul unui medic veterinar de la Piața Centrală, care ia bani pentru a admite în vânzare carne, care nu ar fi bună de consum. „Una bună, una nebună, da una nebună chiar cu totul mi-ai adus. Am să te tochesc! Văi Ghena, tu aduci toate zdohniturile la vânzători!”, spune, la un moment dat, medicul, adresându-se unui persoane care ar livra carne halelor din Piața Centrală.

Foto: colaj

Iată unele discuții, potrivit imaginilor de la CNA:

„- Hai rotunjește deja, ai avut un vițel care era cam umflățel sau ce a fost acolo?

- Nu a fost nimic, domn Ion!

- Ei da, era lipicios!

- Apoi eu nu am văzut.

- Hai rotunjește la 2 mii!

- Ei, 1900 îți dau, domn Ion. Când este este, da acum…

- Da acum ce nu-i sau ce?”

Medicului se pare că nu-i plac banii oferiți, pentru că sunt cam rufoși.

„ - Dă băi mai noi, tu ce nu știi cum se vine la medic, bl***?!”

„Pacienții” medicului tot vin și vin și toți oferă bani:

„ - Au fost două vaci ți-am pus câte-o sută, una ți-am pus 300 și vițelul ăsta 200. Hai dă mai repede.

- Dap n-am, mă duc să strâng!

- Apoi du-te mai repede măi!

- Dap ce să-ți dau mărunțele?!

- Hai mă mai repede, eu nu am să stau numai pentru tine, eu treabă, văi Ghena!”.

Tot lui Ghena medicul veterinar i-a explicat că îl va tochi „de bani” pentru că acesta ar aduce „toate zdohniturile” vânzătorilor din Piața Centrală.



5 persoane, dintre care 3 medici veterinari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară şi 2 agenţi economici au fost reținuți, în urma unor percheziții efectuate în această dimineață de CNA. Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat la domiciliile acestora, în birourile de serviciu şi automobile, dar şi în halele din Piaţa centrală a municipiului Chişinău. Procurorii conduc urmărirea penală, care se desfăşoară în cadrul a 43 de dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă.

Potrivit investigaţiilor, care s-au desfăşurat pe parcursul a trei luni, angajaţi ai Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din mun. Chişinău ar fi perceput de la agenţii economici, care aduceau carnea pentru vânzare în Piaţa centrală, sume de bani sub formă de taxe de protecţie pentru a le elibera certificate de calitate fără a supune marfa controlului amănunţit. Din imaginile video şi înregistrările obţinute de investigatori, urmare monitorizării, rezultă că funcţionarii efectuau controale superficiale ale mărfii, admiţând produse de proastă calitate spre vânzare şi punând în pericol siguranţa alimentară a cetăţenilor.


Pub