Reacția lui Igor Dodon la declarația Maiei Sandu la APCE, privind „denumirea limbii de stat”: Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, îi sugerează șefei statului să „lase Constituția și limba moldovenească în pace, mai ales că majoritatea absolută a cetățenilor noștri consideră că vorbesc moldovenește, de veacuri”. Comentariul vine după ce ieri, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, președinta Maia Sandu a declarat că un nou Parlament ar putea lua în calcul modificarea Constituției astfel încât limba de stat să fie declarată limba română, așa cum este prevăzut în Declarația de Independență a Republicii Moldova.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Atunci când politicienii sunt incapabili să rezolve problemele acute sociale și economice, sau să combată eficient pandemia, ei încearcă să lanseze provocări legate de denumirea limbii.

Maia Sandu comite același abuz asupra identității noastre naționale ca și alți frontiști și unioniști de până la ea - încearcă să umble la Constituție, să schimbe denumirea limbii, să provoace spiritele în societate, să divizeze moldovenii după criteriul identitar și lingvistic.

Doamna președinte, ați fost aleasă pentru un cu totul alt program de guvernare și pentru alte așteptări. Încercați să faceți măcar ceva util pentru cetățeni.

Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace, mai ales că majoritatea absolută a cetățenilor noștri consideră că vorbesc moldovenește, de veacuri.

Nu denumirea limbii este azi prioritatea poporului și a țării. Demonstrați că aveți mai multă minte decât un Mihai Ghimpu sau alți aventurieri antistataliști”, a scris Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la APCE, pe 19 aprilie și a răspuns la mai multe întrebări adresate de către membrii forului.


Pub