Se anunță grevă generală la CFM și risc de stopare a activității instituției, din cauza datoriilor salariale

Activitatea Întreprinderii Calea Ferată din Moldova ar putea fi stopată, săptămâna viitoare, ca urmare a unei greve generale în care ar putea intra angajații acesteia. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, după ședința comisiei de anchetă de astăzi.

Foto: captură

„Am constatat că datoriile salariale pun în pericol activitatea entității, care săptămâna viitoare poate fi stopată în urma grevei generale. Evident că întreprinderea nu poate miza pe sprijinul sistemic și consistent al Guvernului cel puțin până în septembrie.

În acest context, am propus să se adreseze comisia parlamentară urgent către CSE cu solicitarea alocării din bugetul de stat a unor subvenții angajaților CFM, care lucrează deja de cinci luni fără remunerare. Am formulat și un mecanism. E nevoie de aproximativ 55 milioane de lei pentru a nu pierde cadrele valoroase din întreprinderea strategică”, a declarat Alexandr Slusari.

O decizie clară în acest sens încă nu a fost adoptată. Potrivit ultimelor date, angajații de la CFM nu și-au ridicat salariile din luna octombrie. Situația de la întreprindere este investigată de către o comisie parlamentară de anchetă.


Pub