Serviciul de Securitate al Ucrainei a pus în alertă maximă unitățile din toate regiunile

Serviciul de Securitate al Ucrainei verifică toate informațiile care pot reprezenta „o amenințare la adresa securității naționale a statului, iar ofițerii de informații sunt puși în alertă maximă în toate regiunile țării”, transmite ukrinform.ru.

Foto: SBU Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Artem Dehtyarenko a menționat că ofițerii „verifică informațiile privind spiritul separatist în anumite regiuni din Ucraina”.

„Serviciul de securitate nu numai combate consecințele problemelor, ci le previne, acționând activ. Prin urmare, desigur, SBU monitorizează, analizează și verifică în mod constant toate informațiile care pot indica amenințări la adresa securității statului Ucrainei. Ne adaptăm în funcție de provocările actuale ale vremii. De asemenea, am stabilit comunicarea sistemică și cooperarea cu colegii din unitatea de aplicare a legii”, a spus Dehtyarenko.

El a adăugat că escaladarea confruntării cu Federația Rusă determină Serviciul de Securitate al Ucrainei să ia măsuri.

„Până în prezent, ofițerii SBU din toate zonele, nu numai din zonele de frontieră, au fost puși în alertă. Componentele de contraspionaj și căutare operațională au fost consolidate. În majoritatea regiunilor țării, SBU desfășoară deja exerciții antiteroriste. Prin urmare, subliniem încă o dată: SBU depune toate eforturile pentru a se asigura că ucrainenii sunt cât mai protejați”, a mai declarat secretarul de presă.

Răspunzând la întrebările cu privire la posibile provocări în timpul sărbătorilor din luna mai, Dekhtyarenko a subliniat că dreptul cetățenilor la întruniri pașnice este o parte integrantă a democrației, cu toate acestea, mitingurile sau adunările ar trebui organizate în cadrul legii și luând în considerare situația epidemiologică și carantina din diferite regiuni ale țării.

„Trebuie de amintit că astăzi țara noastră este forțată să se confrunte cu manifestările unui război hibrid din partea Federației Ruse. Și vorbim, în special, despre operațiuni speciale de informații, răspândirea panicii în societate, provocând proteste și revolte. Toate acestea sunt o linie de lucru separată pentru serviciile speciale rusești. Înțelegem perfect acest lucru și ne opunem. Tratăm cu o atenție specială orice provocare", a declarat secretarul de presă a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Pe 17 aprilie, deputatul de la Solidaritatea Europeană, Ahtem Chiygoz, a declarat că spiritul separatis crește în regiunile sudice ale Ucrainei și statul nu răspunde suficient la aceste amenințări.


Pub